(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Třená dvoubarevná bábovka-DĚKUJI MERYLIS

Potřebné ingredience
Suroviny: 5 vajec, 180 g hery, másla nebo jiného tuku, 260 g cukru krupice, 1/2 vanilkového cukru - možno i více, citronová kůra, 8 lžic vlažného mléka = 1 dl, 370 g polohrubé mouky, 3/4 balíčku prášku do pečiva, špetka soli, 2 lžíce kakaa a necelá lžíce rumu nebo mléka. Na vymazání formy 100% tuk a trochu hrubé mouky.
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Utřeme žloutky s tukem, cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou do pěny. Špetku soli zamícháme do mouky. Pak přidáváme střídavě po trochách mouku s vlažným mlékem, do zbytku mouky - asi 1/3, zamícháme prášek do pečiva a přidáme nakonec. Pak už jen zlehka vmícháme sníh z bílků. Při šlehání bílků přidávám malinkou špetičku soli. Odebereme 1/3 těsta a zamícháme do něho kakao a trochu rumu. Bábovkovou formu vymažeme 100% tukem - např. Omega a vysypeme hrubou moukou. Dáme polovinu světlého těsta, pak tmavé a zbytek světlého. Vložíme do středně předehřáté trouby, teplotu zmírníme a zvolna upečeme. Zhruba 45 minut, nenapíšu stupně, troubu mám plynovou, ale bábovka se peče pozvolna.
Utřeme žloutky s tukem, cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou do pěny. Špetku soli zamícháme do mouky. Pak přidáváme střídavě po trochách mouku s vlažným mlékem, do zbytku mouky - asi 1/3, zamícháme prášek do pečiva a přidáme nakonec. Pak už jen zlehka vmícháme sníh z bílků. Při šlehání bílků přidávám malinkou špetičku soli. Odebereme 1/3 těsta a zamícháme do něho kakao a trochu rumu. Bábovkovou formu vymažeme 100% tukem - např. Omega a vysypeme hrubou moukou. Dáme polovinu světlého těsta, pak tmavé a zbytek světlého. Vložíme do středně předehřáté trouby, teplotu zmírníme a zvolna upečeme. Zhruba 45 minut, nenapíšu stupně, troubu mám plynovou, ale bábovka se peče pozvolna.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vera N
(upraveno)
4. 4. 2014, 14:57



nahlásit